Tekstschrijver voor technische bedrijven

Benieuwd naar mijn verhaal?

Hoi, ik ben Kim! Als tekstschrijver help ik ambitieuze technische bedrijven om hun verhaal te delen. Door het schrijven van blogs, interviews met medewerkers en klanten en artikelen over projecten. En door te zorgen dat er regelmatig nieuwe teksten op hun website en social media verschijnen. Maar genoeg over wat ik doe. Je hebt op deze pagina geklikt omdat je meer wilt weten over mij. Komt-ie:

Verhalen vertellen doe ik al van jongs af aan. In vele volgeschreven schriften, op het toneel en – na een bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en een master Journalistiek – ook professioneel. Ik werkte acht jaar als tekstschrijver en adviseur bij een tekstbureau in Tilburg. Tussen het schrijven door ontmoette ik mijn man, zeiden we ja tegen elkaar en kregen we twee katten en twee dochters.

In oktober 2019 startte ik mijn eigen bedrijf als tekstschrijver. Mijn manier om het vertrouwde schrijven te combineren met iets nieuws: het ondernemerschap. Om precies te werken zoals ik dat graag doe: betrokken en informeel. En om me nóg meer te kunnen richten op de klanten voor wie ik het liefste werk: technische bedrijven met ambitie.

Focus op techniek

Wie mij kent, verwacht deze focus misschien niet direct. Ik ben zelf namelijk absoluut niet technisch. Toch startte ik mijn loopbaan in de techniek: op de communicatieafdeling van een grote installateur. Hier ontdekte ik niet alleen hoe leuk ik het vond om over techniek te schrijven, maar ook dat ik hiervoor niet per se zelf kennis nodig had van zaken als software engineering of kabels trekken – al deed ik dat laatste wel tijdens een dag meelopen. Juist omdat ik geen technische achtergrond heb, kan ik de juiste vragen stellen, de vinger op de zere plek leggen en zet ik verhalen van technische bedrijven helder en pakkend op papier.

Inmiddels schrijf ik al bijna tien jaar met veel plezier teksten voor technische bedrijven. Ik krijg energie van de mooie projecten die ik tegenkom, de interessante technieken en vooral: van de mensen. Hun enthousiasme over hun vak vind ik geweldig. Graag help ik dit verder te delen. En als zij dan op hun beurt enthousiast zijn over mijn tekst? Dan is mijn doel bereikt.

Mijn werkwijze

Als freelance tekstschrijver werk ik met een beperkt aantal klanten. Hierdoor ontstaat een sterke band en een informele samenwerking. Ik ben betrokken, flexibel en verplaats me moeiteloos in jou, je bedrijf en je klanten. Het gevoel van een inhouse tekstschrijver, zonder dat je mij daadwerkelijk in dienst hoeft te nemen: dat is waar ik voor ga. Indien gewenst neem ik niet alleen jouw tekstwerk uit handen, maar houd ik ook het overzicht en zorg ik voor continuïteit. Zo krijg jij weer rust in je hoofd en ruimte in je agenda. En is je bedrijf beter vindbaar en zichtbaar!

Lijkt jou dat wel wat? Of wil je nader kennismaken?